Brânză burduf

Brânza de burduf este un produs tradițional, poate cel mai vechi sortiment de brânza fabricat în Romania, atestat în numeroase scrieri încă din sec XIV.

Acest produs deosebit se fabrică prin frământarea cașului maturat din lapte de oaie și vacă, se adaugă doar sare pentru gust și conservare.

Burduful are o culoare uniformă alb-gălbuie, fără goluri și granulații de consistența unei paste mai tari, potrivit de sărată.

Telemea

Cel mai îndrăgit tip de brânză de către români, telemeaua produsă fie din lapte de oi, de capră sau de vacă, este obținută prin procesul de fermentare si maturare în saramură.

Telemeaua de vacă este foarte potrivită pentru un mic dejun sănătos și sățios sau pentru salate bogate.

Preparată exclusiv din lapte provenit de la văcuțele fermei noastre, telemeaua este o brânză ușoară, cu un procent de grăsime de numai 22% , o culoare albă și un gust plăcut, cu un dozaj potrivit de sare.

Cașcaval

Foarte îndrăgit de români, dar nu numai, cașcavalul este unul din cele mai vechi produse lactate obținut din lapte de vacă.Din dorința de a conserva cât mai mult și mai bine cașul,

oamenii au început să îl afume încă din vremea romanilor. Dincolo de prelungirea duratei de păstrare a cașcavalului, practica afumării conferă acestuia o aromă și un aspect cu totul deosebite.

Procesul nu reduce însă din procentul de grăsime (minim 45%), cantitatea de substanțe proteice sau săruri minerale ce le conține.