Ferma

Și în acest an, am ales să trimitem produsele noastre în fața unui juriu de specialitate! Jurații concursului „Ora de bun gust” au ales cele mai bune, reușite, calitative produse alimentare românești. Specialiști renumiți în domeniile lor, din cercetare, calitate, medicină, degustători profesioniști au ales ca două dintre produsele noastre să fie premiate, fapt care pentru noi este o confirmare că efortul și destoinicia ne sunt răsplătite.

Dacă pentru burduf deținem pentru trei ani consecutivi premiul ROAliment – Gustul Ales, premii câștigate în 2018, 2019 și 2020, anul acesta premiul Gustul Ales a mers către Telemeaua de vacă puțin sărată la categoria de Brânzeturi proaspete.

Telemeaua puțin sărată are de trei ori mai puțină sare în raport cu alte produse similare de pe piață, astfel încât poate să fie consumată și de cei care au contraindicații din punct de vedere medical sau de către oricine preferă alimente cu mai puțină sare. În plus, un lucru foarte important de menționat este faptul că noi păstrăm telemeaua în saramură pe care o preparăm din zerul rezultat în urma procesului de fabricație, fapt ce o face să nu se sfărâme și să fie mai onctuoasă.

Un alt premiul care ne bucură este pentru un produs pe care în curând îl vom lansa pe piață. Este vorba despre MINIBrânză de burduf cu gust blând. Practic avem 4 porții de brânză într-un singur MiniBurduf, ce se pot consuma independent între ele. Poți consuma una, două sau câte biluțe de burduf ai nevoie la o masă, iar ceea ce rămâne se păstrează la fel de proaspăt în frigider. Juriul a apreciat faptul că nu se usucă, nu se oxidează, drept pentru care produsul a fost premiat cu premiul special pentru prevenirea risipei alimentare, un subiect atât de fierbinte la nivel mondial.

Tot în acest context al prevenirii risipei alimentare, dar și în scopul sustenabilității, gama noastră de brânză la borcan de sticlă va ajunge în curând în magazine. Este vorba despre două sortimente de burduf la borcan și de brânză proaspătă de vaci tartinabilă.

Încheiem astfel un an plin de efervescență, dar cu multe și importante realizări.

În România există o lungă tradiție legată de prepararea brânzeturilor, dar cașul proaspăt obținut din lapte de vacă sau din lapte de vacă și lapte de oaie, nu seamănă cu nici un alt tip de brânză. Fiind vorba de o brânză tânără, primul pas în prelucrarea laptelui de vacă și oaie, gustul cașului este unul subtil, fin și proaspăt, textura moale și elastică.

Cașul este unul dintre cele mai cunoscute sortimente de brânză tradiționale, românești, fiind bază pentru prepararea altor brânzeturi cum ar fi brânza de burduf, telemeaua sau cașcavalul.

Munca la fermă începe încă de dimineață și practic nu se oprește niciodată, de la pregătitul terenurilor de cu toamnă, pentru semănat, la îngrijirea animalelor, procesarea cu grijă a laptelui și până la a trimite brânza în casele tuturor, pe masa oricărui român. Și asta pentru că nu există zona în țara noastră în care să nu se consume brânză, intr-o formă sau alta.

Pentru a obține cașul, în laptele proaspăt se pune cheag ca să-l coaguleze și să-i intensifice aroma. Când laptele s-a coagulat, se scurge de zer, se strecoară prin tifon și se lasă la zvântat. Pentru o obține o masă simplă, dar delicioasă, asortați-l cu o felie de pâine de casă cu coaja crocantă și câteva roșii.

Poți cumpăra cașul proaspăt de la magazinul nostru la „poarta fabricii”, iar în curând îl vei găsi și în supermarket!

Cu Omenie, toate bune să vă fie!

Omenia ne dă legi nescrise dar nu mai puțin stricte.
Acestea le-am pus pe hârtie să le putem da mai departe.

Misiune

Zi de zi demonstrăm, cu priceperea și
cu efortul tuturor că se poate și altfel.
Brânza să fie bună la gust
și din ingrediente naturale,
animalele bine îngrijite și respectate,
destoinicia și hărnicia tuturor răsplătite.

Valori

Omenia față de animale,
natură și pământ,
colegi, colaboratori,
consumatori.

Angajament

Ne pasă de bunăstarea familiei,
a angajaților și comunității.

Mândrie

Tot ce iese din făbricuță e
rodul a multor luni
și zile de muncă grea.
Brânza-hrana noastră e la fel
de bună pe cât a fost munca
dinainte cu animalele și cu hrana lor.

Standarde

O fermă ce a păstrat ce e bun
în tradiție și o fabrică modernă,
pentru produse excepționale,
acesta e standardul ce ni l-am creat noi.