Până şi țăranii cumpără mâncare din hipermarketuri

România a ajuns la cote nemaiîntâlnite ale importurilor de produse agroalimentare pentru că până şi ţăranii se aprovizionează din hipermarketuri, a declarat marţi Marius Bîcu, directorul general al companiei De La Ferma, în conferinţa Fermierii României organizată de MEDIAFAX şi Agrointeligenţa.

„Ţăranii au gospodării, grădini şi cresc câteva animale, ceea ce înseamnă că ei pot face mâncare. Şi totuşi, unii înlocuiesc mâncarea proprie cu cea din hipermarket, care de cele mai multe ori e din import. Gogoaşa cu gem e înlocuită de croasantul cu ciocolată, şi asta nu e deloc în regulă”, a spus Marius Bîcu.

El a menţionat că acest comportament se explică prin faptul că în sate comerţul local este prea slab dezvoltat.

„Omul merge în sat, găseşte un magazin cam slab dotat, cu puţine produse şi cu singurul avantaj că mărfurile se vând pe datorie. Şi atunci ia calea hipermarketului de la oraş, unde fiecare membru de familie găseşte câte ceva de cumpărat”, a mai spus întreprinzătorul.

El consideră că pentru a recuceri piaţa românească de produse agroalimentare este nevoie ca producătorii români să practice un marketing mai agresiv şi formule mai atractive în ambalarea mărfurilor.

Postări recente

Postări populare

[sfp-page-plugin width=320 show_posts=false url=http://www.facebook.com/DelaFerma]